Végleges lézeres szőrtelenítés: dióda vagy IPL?

A nyár a libbenő szoknyák, sortok és merészen szabott fürdőruhák időszaka, ám ilyenkora rutinszerű szőrtelenítés minden nő számára heti plusz 1-2 órányi elfoglaltságot jelent. Télen még csak-csak elmegy a bunda, de nyáron mindenki ledobja a szőr(m)ét és kivillantja, amije van, nem igaz?!

Az óbudai BeautySense Szépségszalonban gyakran tapasztaljuk, hogy vendégeink a hagyományos és intimgyanta helyett olyan tartós, akár végleges megoldásokat keresnek, melyek kényelmes, időtakarékos, és bőrbarát megoldást jelentenek a szőrtelenítés problémáira. Sokan fontolgatják, hogy kipróbálják az IPL-t, a legtöbben mégis inkább a végleges lézeres szőrtelenítésre hajlanak. De vajon mire jó az IPL, és nyerhet-e a dióda a lézeres szőrtelenítéssel szemben?! Ennek járunk most utána. Tartsatok velünk!

Hogyan működik az IPL?

 

Az IPL, vagy más néven intenzív pulzáló fény, egy otthon is alkalmazható szőrtelenítési módszer. A kezeléseket megelőzően borotvával kell szőrteleníteni a teljes kezelendő felületet, majd a pulzáló fény segítségével ‘bevillogtatni’ azt. A kezelések során az IPL fénye a szőrtüszőbe jut, majd lassítjaannak működését.

Az érintett területen a szőrnövekedés várhatóan lelassul, így az első hat hónapos időszakban másfél-két hetente, később 4-6 havonta van szükség kezelésre

 

Az otthoni IPL szőrtelenítés számos veszélyt rejt magában! Nem alkalmazható sötétebb bőrtípusokra, vörös, ősz vagy őszülő szőrszálakra, valamint a nyári időszakban és azt is neked kell eldöntened, hogy milyen fényerővel, milyen időszakonként és milyen módon használd azt.

Ha túlságosan alacsony fényerőt választasz, a kezelés hatástalan marad. Ha túl magasat, akkor pedig szó szerint égési sérüléseket kockáztatsz! Arról nem is beszélve, hogy egy IPL gép élettartama megegyezik az IPL készülék izzójának élettartamával. Vagyis hiába drága egy-egy IPL készülék, sajnos sem a gép, sem a szőrtelenség nem tart örökké.

 

A dióda lézeres szőrtelenítés működése

Az óbudai BeautySense Szépségszalonban alkalmazott Cocoon Medical Laser lézeres kezelés során az URP-sugarak a szőrszálakon keresztül a szőrtüszőbe jutnak, majd véglegesen roncsolják annak működését. Ennek hatására a szőrtüszők megsemmisülnek, a szőrszálak kihullnak, és nem is nőnek vissza többé.

A kezelések a testtájtól, a szőr- és bőrtípustól, és egyéb alkati jellemzőktől függően 2-8 hetente zajlanak, ezáltal a teljes szőrtelenítési folyamat legfeljebb egy éven belül véget ér. Az eredmény hosszú éveken át tartó, tökéletes simaság, melyben a fenntartó kezelésekre csupán 8-10 évente van szükség. 

A BeautySense Szépségszalonban a dióda lézeres szőrtelenítés kényelmes, biztonságos, fájdalommentes, és a kezelést minden esetben saját tulajdonú dióda lézeres szőrtelenítő gép használatával végzik a professzionálisan képzett szakemberek.

A dióda lézeres szőrtelenítés emellett valóban végleges megoldást kínál, és a folyamat télen-nyáron megkezdhető. Ingyenes kipróbálási lehetőséggel!